Wetgeving

'De eiwittransitie betekent niet dat we allemaal van het vlees af moeten' (podcast)

'De eiwittransitie betekent niet dat we allemaal van het vlees af...

Schuift het gesprek over de eiwittransitie teveel naar de achtergrond nu andere grote thema's zoals CO2-reductie vooral de overhand krijgen in de...

Hoe duurzaam is een vegetarische quiche? PS in foodservice berekent milieu-impact met hulp van een algoritme

Hoe duurzaam is een vegetarische quiche? PS in foodservice berekent...

Hoe meet je de duurzaamheidsimpact van een ingrediënt? Gerard Sterkenburg van PS in Foodservice werkte samen met HowGood die openbare informatie...

Dit werd er besproken over voedselsystemen op klimaattop COP28

Dit werd er besproken over voedselsystemen op klimaattop COP28

De rol van wereldwijde voedselsystemen bij klimaatverandering was een belangrijk onderwerp op de klimaatconferentie COP28 eind 2023. Welke...

Oprukkende milieucontaminanten: 'Taak voedselindustrie is niet beperken aan achterkant, maar voorkomen aan voorkant'

Oprukkende milieucontaminanten: 'Taak voedselindustrie is niet...

Welke stoffen en milieucontaminanten - zoals BBP en PFAS - kunnen in voeding terecht komen en hoe? En welke voedselveiligheidsgevaren doemen op als...

Column Simone Hertzberger: Klimaatverandering zorgt voor toename uitbraken en óók van mycotoxines

Column Simone Hertzberger: Klimaatverandering zorgt voor toename...

Column - Klimaatverandering geeft veel veranderingen in de wereld. Ook op het gebied van voedselveiligheid heeft klimaatverandering gevolgen. Het...

De term 'klimaatneutraal' uitgespit: dit betekent het

De term 'klimaatneutraal' uitgespit: dit betekent het

'Klimaatneutraal'. Het is een term die de laatste jaren steeds vaker opduikt in de context van bedrijven, producten en zelfs steden. Tegelijkertijd...

Food Safety Event 16 november: van PFAS tot beheersing grondstofgevaren en van biofilms tot schimmels en mycotoxinen

Food Safety Event 16 november: van PFAS tot beheersing...

Welke beheersmaatregelen kun je nemen tegen milieucontaminanten, zoals BBP en PFAS in voeding? Welke nieuwe voedselveiligheidsrisico's brengt de...

Wetenschappers vinden 11 Listeria-risico's in verschillende voedselcategorieën

Wetenschappers vinden 11 Listeria-risico's in verschillende...

In afwachting van een mogelijke update van richtlijnen met betrekking tot de bestrijding van Listeria monocytogenes in voedsel, hebben deskundigen...

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)

"Ook kleine bedrijven kunnen aan de slag met het in kaart brengen van hun CO2-footprint", stelt Marc Herberigs, Sustainability Consultant bij...

Food Sustainability Update: van Vezet tot Plus over het meten van duurzaamheid

Food Sustainability Update: van Vezet tot Plus over het meten van...

Over precies een week - op 11 april - start het online event: Food Sustainability Update. In een halve dag geven duurzaamheidsexperts en...